Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad är både omskrivet och populärt. Sedan 1897 har hotellet varit Sydsveriges naturliga mötesplats för rekreation, arbete och nöje. Idag har hotellet gäster från hela landet och utvecklingen har gått från anrikt badhotell till ett komplett spa- och konferenshotell med all tänkbar komfort. Här hittar du allt som du kan begära av ett spa-hotell. Faciliteterna som erbjuds är ång- och torrbastu, inomhus- och utomhuspool samt relax. Några av de spabehandlingar du kan välja på är ansiktsbehandling, akupunktur, koppning, vaxning, tandblekning, lerinpackning och make up. En vistelse här inger lugn och när du öppnar fönstret i ditt rum hörs endast havets rörelser.

Ett flertal utmärkelser

Genom året har Ystad Saltsjöbad förärats en rad utmärkelser. 2015 fick hotellet ”Gästernas pris” bland hotellkök. Hotellets kök är mycket omtyckt. Den välkända frukosten och brunchen lockar många besökare så vill du njuta av den bör du förboka bord. I hotellets brasserie Vita kan man till exempel avnjuta Kalix löjrom med blini. Seafoodrestaurangen Port kan få de mest kräsnas smaklökar att jubla. Här lägger man vikten på fisk och skaldjur med mycket grönt och allt är tillagat med kärlek och hantverksskicklighet. Att Ystad saltsjöbad har utsetts till Europas bästa sparesort två gånger under 2016 betyder att restauranger, spa, hotellrum och festvåningar är av hög klass och mycket omtyckta.

Lite historia om hotellet

År 1896 lämnade Ystads apotekare och tillika kommunpolitiker samt en till Ystadsbo in en motion om att staden behövde ett hotell vid havet. Under det kommande året togs beslutet och man byggde hotellet som fick namnet Ystad Saltsjöbad. Dåtidens hotell låg något närmare havet än dagens hotell som byggdes år 1927. Det gamla hotellet hade 12 rum samt verandor och samlingsutrymmen. Tyvärr brann detta ner år 1913 och efter det byggde man upp ett provisoriskt hotell tills det nya byggdes år 1927. Sedan dess har flera utbyggnader gjorts och den senaste gjordes år 2012 då den nya spadelen kom till.