Billigt hemmaspa till hösten

Hösten är den årstid då man bara vill krypa ner i ett varmt bad och ta hand om sig själv. Helst bokar man såklart en weekend på ett lyxigt spa någonstans, men det är inte alltid pengarna eller tiden räcker till. Med ett litet hemmaspa kan man dessutom behandla sig själv som en kunglighet när än andan slår på, oavsett hur lite tid eller pengar man har för tillfället.

Piffa upp badkaret

Har du förmånen att ha ett badkar hemma? Var glad för det! Om inte så finns det badbaljor att köpa, små nog att rymmas i duschutrymmet men stora nog att en vuxen person kan bada utan att det blir obekvämt. De väger dessutom väldigt lite och är därför enkla att ta med sig vid flytt eller liknande. En lösning alla utan riktigt badkar borde se över!

Runt badkaret eller badbaljan är det viktigt att få in den rätta mysiga atmosfären. Se till att alltid ha det hyfsat rent och välstädat i badrummet. Smink och hygienartiklar är bäst att packa ner i lådor och försöka stuva undan så det inte blir så plottrigt i badrummet. Har man ont om förvaring kan man köpa fina hyllkonsoler hos storeandshow.se och ställa upp de finaste produkterna på dem. Vackra förpackningar kan nämligen med fördel stå framme. En hylla vid badkaret eller ett badkarsbord är också det ett måste. Här kan du ställa alla hemmaspaprodukter så som ansiktsmask, bubbelbad, badbomber, oljor och olika skrubber. En högtalare för att kunna lyssna på podd eller musik och en liten hylla för ett par böcker eller magasin är också fina saker att ha i badrummet. Och varför inte en plats för att ställa ett glas vin eller saft och en skål med något gott snacks? Endast fantasin sätter gränser här.

Ta hand om din kropp

En härlig badrock är en god investering till ditt hemmaspa. Köp en riktigt fluffig som liknar de man får låna på spaavdelningarna, och komplettera med ett par härliga och varma tofflor. Efter ett långt bad med mjukgörande oljor och ansiktsmask är det dags att smörja in kroppen ordentligt. Köp en härlig bodylotion från till exempel The Body Shop eller Rituals, och en mjukgörande kräm för ansiktet. Sedan kan du lägga en fotmask, måla naglarna på både tår och fingrar och förstås bara luta dig tillbaka och vila. Hemmaspa kan man ha en eller flera gånger i veckan, egentligen så ofta man har tid och lust. Det kan vara i allt från en halvtimma till en hel dag. Att ta hand om sin kropp och få ro till att njuta är en av grundstenarna till ett hälsosamt liv. Om du vill kan du starta spadagen med en timmes pilates eller yoga. Två motionsformer som verkligen tar hand om en och låter dig lära känna varenda liten del av din fantastiska kropp.