Lyxiga spadestinationer

Antalet spadestinationer är enormt runt om i hela världen – och variationen är lika stor. Ibland är det den minimalistiska enkelheten som säljer medan andra håller fram överdådig lyx som sin största fördel.

Elle.com har gjort en lista där de räknar upp några av världens mest exklusiva platser för spabehandlingar. Alla spaplatser på listan ligger också i USA, som har blivit något av spaortens heliga land. På listan hittar du många olika sorters sparesmål som erbjuder ett stort utbud, men det krävs att du har en rejäl summa pengar för att kunna åka. Många kostar en mindre förmögenhet att besöka – men då får du också en behandling utöver det vanliga.spacandles-11

 

Lotus Flower Aquatic Reflexology är ett exempel på ett spa som fått stor uppmärksamhet i medier och bland kunder. En spabehandling här passar plåbonboken hos de allra flesta, trots det fantastiska läget och goda ryktet. Spaet ligger i Paradise Valley, Arizona och omgivningarna liknar dem kring Grand Canyon. Flowers specialbehandling – och det som lockar flest besökare – innebär bland annat att du får flyta i den vackra utomhuspoolen med en nära känsla till naturen medan en terapeut med hjälp av beröring hjälper dig bli av med olika spänningar, såväl psykiskt som fysiskt.

 

Rolls Royce-alternativet på listan är utan tvekan Grand Luxe Facial i San Francisco. För ett överdådigt pris får du ta del av luxuösa behandlingar som bland annat utförs med hjälp av diamanter och kaviar. Du får under den tre timmar långa behandlingen hjälp att ge din hy lyster och blir rengjord ordentligt på djupet. I slutet av behandlingen blir du också behandlad med LED-ljusterapi, vilket har en antiinflammatorisk verkan. För att du ska kunna slappna av helt får du också en fot- och ryggmassage.

 

Om du är intresserad av spaorter i andra delar av världen än just USA har den brittiska tidningen The Telehraph gjort en internationellt präglad lista. I Marrakech, den berömda staden belägen i sydvästra Marocko, kan du hitta många vackra span där the Royal Mansour Marrakech Spa förmodligen är ett av de bästa. Här har du självklart även möjlighet till hammam, något som kan ge en särskild form av avslappning. Spaet har utseendet av ett gammaldags palats och besökarna nämner särskilt den vackra utsmyckningen i sina recensioner. Det finns mycket att välja mellan på anläggningen och alla behandlingar, tillsammans med de sagolika lokalerna, ger i sanning en speciell upplevelse. Det är extra speciellt att uppleva spasemester med den man håller kär. På hotellrummet kan man vara intima och för att göra de semesterminnena extra speciella kan man kolla in denna sajts breda sortiment av sexleksaker.

 

SHA Wellnes Clinic i Alicante är ytterligare en spaanläggning som har en udda stil. Här fokuseras det mer på hälsa än bara på avslappnande behandlingar. På plats finns det bland mycket annat en hälsoklinik som hjälper kunderna med olika hälsobehandlingar. Utsikten från poolområdet är berömd vida omkring, då den spanska staden lyses upp under stjärnorna.