Axelssons spa

Att spabranschen har fått ett uppsving råder det inga tvivel om. Ett av de span som lyckats etablera sig är Axelssons SPA, som är en anläggning där de traditionella spametoderna värderas högt. De vill kunna erbjuda sina kunder något som gör gott för själen i form av avslappning såväl som att kunna ge skönhetsbehandlingar.

 

Terapeuterna på anläggningen är utbildade inom spaverksamhet. En utbildning är viktig i spabranschen, då studenterna lär sig grundläggande fysiologi som innebär att de vet hur kroppen och sinnet påverkas av olika behandlingar. När du väljer en spaterapeut med utbildning får du också någon som blivit tränad i hur man bäst genomför de olika hälsofrämjande metoderna, vilket ökar tryggheten för dig som besökare. Därför har Axelssons Spa startat sin egen utbildning, Axelssons Spa School, som grundades 1999. Sedan dess har de utbildat mängder av olika terapeuter. Om du vill bli spaterapeut kan du gå på Axelssons Spa School för både den grundläggande utbildningen, som gör dig till massageterapeut, liksom för fortsättningskurser.images

 

Axelssons SPA är en modern anläggning i så måtto att de erbjuder ett stort utbud av olika behandlingar. Det har på senare tid kommit att bli en viktig del av den svenska spakulturen, där man – med allt samlat i samma byggnad – vill kunna hjälpa kunder utifrån deras specifika förutsättningar och önskemål.

 

En av de mest populära behandlingarna på Axelssons SPA är den traditionella spakuren. Behandlingen är uppdelad i två delar, där du först får en helkroppspeeling. Peelingen gör att du blir av med all den döda huden som naturligt samlats där. Genom att ta bort de döda hudcellerna kan hyn återfå sin glans. Peelingen är en så kallad saltpeeling som uppvisat stor effektivitet när det gäller att rengöra huden på djupet. Den andra delen innebär att eucalyptusolja används, som gör huden gott på flera sätt. Peelingen medför att den andra delen av behandlingen blir mer effektiv då porerna i huden öppnats upp.

 

Efter peelingen är det dags för den djupgående spamassagen. Massagens huvudsakliga syfte är, förutom att få muskler och sinne att slappna av, att göra huden silkeslen. För att åstadkomma detta används eteriska oljor, vars egenskaper är kända för att på ett effektivt sätt göra huden mjukare.

 

Du kan också pröva på den omtalade fiskpedikyren, en behandlingsmetod som ofta förknippas med Asien. Då äter små fiskar de döda hudcellerna som finns i dina fötters hud. Fiskarna brukar, passande nog, kallas för doktorsfiskar på grund av den nytta de gör för huden.

 

Axelssons SPA ligger mitt i centrala Stockholm vilket gör det lättillgängligt för alla i storstadsområdet, liksom boende i andra delar av landet. Du kan utan problem ta dig till anläggningen med buss, tunnelbana, bil eller cykel – och om du kommer långväga ifrån är ju kommunikationerna till huvudstaden mycket goda.