SPA vid Döda havet

För den som önskar njuta av SPA-behandlingar i en ökenmiljö under en midnattsblå sammetsbeklädd och stjärnbeströdd himmel kvällstid, finns det många SPA-hotell att välja på vid det sägenomspunna Döda havet.

 

I biblisk tid
Städerna Sodom och Gomorra, syndens nästen, låg längs med den sydöstra stranden av Döda havet. Det var här som, enligt de bibliska texterna, Lots hustru blev till en saltstod då hon vände sig om för att se vad som hände med Sodom och Gomorra då Herren lät eld och svavel regna över dem.

 

Under antiken
Redan under antiken vallfärdade människor till Döda havet för det mineralrika vattnet och den hälsosamma luften. Även under den vise kung Salomos tid var Döda havet en plats för rekreation – en plats för hälsa och skönhet. Leran och det mineralrika vattnet var redan på den tiden råvaror för tillverkning av både hälso- och skönhetsprodukter. Här var platsen där man fann de ingredienser som användes vid balsamering av mumier.

Dead sea crystals

Dead sea crystals

 

Döda havet idag
Vid Döda havet finns ett behandlingshotell vars målgrupp är psoriatiker och reumatiker. Även om man inte är drabbad av någon sjukdom är man välkommen att prova på sulfa-bad och lerinpackningar. På grund av de naturtillgångar som finns i form av det mineralrika vattnet, salthalten i havet och den mineralrika leran är Döda havet idag ett center för hälsohem, forskningsinstitut och spa-anläggningar.

 

SPA-hotell vid Döda havet
På Prima Spa Club vid Döda havet kan man uppleva lugnet vid den här väldigt salta insjön. Här får man ta del av de helande krafter som sedan urminnes tider resulterat i ny vitalitet till sinne, kropp och själ. Här erbjuds man privata svavelhaltiga bad, ett autentiskt hammam och en inomhuspool med uppvärmt vatten från Döda havet. För den som vill uppleva varma bad i den egna poolen hemma i Sverige behöver en poolvärmepump installeras. Sedan är det bara att njuta av sköna dopp i poolen.