Spasemester i Bath

När man åker på semester gör man det oftast för att slappna av och få en paus från arbetet och vardagen. Ett av de bästa sätten att slappna av är att tillbringa en dag eller några timmar på ett spa, och vad kan då vara bättre än att kombinera sin semester med ett spabesök? Vissa städer är särskilt kända för sina bad och spafaciliteter, till exempel Istanbul och Budapest, men ett kanske mindre känt sparesemål i Europa är Bath i Storbritannien.

Bath ligger i Somerset i sydvästra England, och har ända sedan romartiden varit populärt som spaort. Man skulle till och med kunna säga att stadens bad var en av anledningarna till att Bath byggdes där den byggdes; i dalarna runt floden Avon, där Bath numera ligger, förekom flera naturliga heta källor. Det var kring dessa som romarna byggde badhus och till och med reste ett tempel. Romarna döpte staden till Aquae Sulis. Stadens många badanläggningar gjorde att den under den georgianska eran i Storbritanniens historia blev ett populärt turistmål, något som fortfarande är sant idag.800px-Thermae_Spa_from_Bath_Abbey_Tower

Ett av de mest kända badhusen och spainrättningarna i staden är Thermae Bath Spa. I denna anläggning har man kombinerat ett av de historiska baden i en historisk byggnad med en modern byggnad som numera är huvudbyggnaden för spaavdelningen. Denna moderna del av badet ritades av arkitektbyrån Grimshaw Architects, och har byggts delvis av sten ifrån Bath. Glasfasaden på den moderna byggnaden skapar en stark kontrast mot den äldre byggnadens kolonner och historiska fönster. På Thermae Bath Spa kan man bland annat ta ett dopp i deras uppvärmda bad på taket, varifrån man har en vacker utsikt över staden. Man kan också slappna av i anläggningens ångbastu eller i badet och bubbelpoolen på källarvåningen, och på soliga dagar kan man helt enkelt lägga sig i en solstol och njuta av en nyttig smoothie från anläggningens café. Blir man mer hungrig finns det även större måltider att välja på.

Om du vill kombinera avslappningen på spa med en mer intim form av avslappning på semestern i Bath, kan det vara en bra idé att packa ned några sexleksaker. Du hittar sexleksaker för alla smaker på Vuxen.se.